India politsei sunnib tänaval urineerijatele kaela häbistavad lillevanikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lillevanik.
Lillevanik. Foto: SCANPIX

India politsei mõtles välja, mida teha avalikus kohas urineerivate inimeste karistamiseks – nimelt peavad seaduserikkujad edaspidi kaela ümber kandma lillevanikuid.

Hyderabadi linnas alguse saanud kampaania käigus saavad end tänaval kergendavad inimesed liikluspolitseinikelt trahviks kaela häbistavad lillevanikud, kirjutab Deccan Chronicle.

Inspektor Rama Swamy sõnul tuli ta mõttele siis, kui nägi paari aasta eest sarnast karistusmeetodit Delhis. «Pärast vaniku andmist käsime me neil mustust mitte tekitada ja avalikke tualette kasutada,» jutustas ta. Hyderabadi linna võimud on silma paistnud ka kampaaniaga, mille käigus jagavad nad kiivrit kasutavatele rollerisõitjatele šokolaadi.  

Facebooki-kasutajad on India politseivägede tegevusest vaimustuses, kuid paljud neist arvavad ka seda, et probleemi aitaks lahendada rohkemate avalike tualettide arv. «Looge enne avalikke tualette. Ärge raisake lilli,» kirjutab üks inimene. Kuid teiste arvates on tegu pigem suhtumisprobleemiga. «Kas keegi on näinud naist selliselt avalikus ruumis käitumas? Kas naised pole siis inimesed. Ja kui naine suudab end kontrollida, miks siis mees ei peaks suutma?» pärib teine kasutaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles