Pildid ja video: Saksamaa kantsler sõi Brüsseli kuulsaid krõbekartuleid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaa kantsler Angela Merkel külastas Brüsselis Euroopa Liidu Ülemkogu ajal sealset kõige populaarsemat kiirtoidukohta Maison Antoine´i.

Maison Antoine pakutavaid friikartuleid peetakse Belgia ja Euroopa parimateks, kuna need on kuldkollased, krõbedad ja piisavalt rasvased, edastab Reuters.  

Belglased ei nimeta neid kartuleid friikartuliteks, sest see on nende arvates solvav, kuna väljend «pommes frites» pärineb Prantsusmaalt.  Belglased ja prantslased vaidlevad seni, kes rasvas küpsetatavad kartuliviilud välja mõtles.

Belglased soovivad, et need kartulid jõuaksid UNESCO maailmapärandi nimekirja kui Belgia üks rahvustoite.

Möödunud reedel said belglased üllatuse osaliseks, kui Maison Antoine´is nähti Angela Merkelit hõrke kartuleid maitsmas.

«Meie juurde tuli isik, kes teatas, et paari minuti pärast saabub Saksamaa kantsler koos kaaskonnaga. Ma ei saanud kohe aru ja küsisin juhilt, et kes saabub,» meenutas söögikohas töötav Antonio Del Vecchio.

Tegemist oli Angela Merkeliga, kes tegi Brüsselis ELi tippkohtumisel, millel arutati Ühendkuningriigi võimalikku lahkumist EList ja selle tagajärgi, söögipausi.

Arutlus Ühendkuningriigi ja ELi teemal jätkus pikalt, mille tõttu poliitikud ei jõudnud möödunud reedel ei lõuna- ega õhtusöögile, kuid Merkel langetas otsuse, et tema söögikorda vahele ei jäta.

Del Vecchio lisas, et nende söögikohas on ka varem kuulsusi käinud, kuid mitte nii kõrgel tasemel poliitikuid, kui seda on Merkel.

Kohalolnute sõnul tellis Saksamaa kantsler endale krõbekartulid paprikamajoneesiga ning Del Vecchio, kes Merkelit teenindas, sai Euroopa kõige kuulsama poliitikuga selfie. See pilt levis kiiresti sotsiaalmeedias.

Söögikohas olnute arvates on Merkelis midagi rahvalähedast, sest ta ei karda minna sinna sööma sinna, kus käivad tavakodanikud.

Del Vecchio teatel kiitis Merkel krõbekartuleid ja lubas järgmine kord kui Brüsselis on, söögikohta uuesti külastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles