Stubb: Soome parlamenti peaks sõjaväeõppustest paremini teavitama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome sõdurid Helsingis toimunud õppusel.
Soome sõdurid Helsingis toimunud õppusel. Foto: SCANPIX

Soome parlament peaks saama paremini teavet sõjaväeõppuste kohta, kirjutas eile oma blogis koonderakondlasest rahandusminister Alexander Stubb.

Samas ta tõrjus kriitikat ühiste õppuste suhtes Ühendriikidega. Stubbi sõnul on USA Soome kaitseväe tähtsaim kahepoolne partner.

Uued manöövrid USAga ei kujuta endast kaitseminister Jussi Niinistö soolot, nagu kahtlustas endine välisminister sotsiaaldemokraadist välisminister Erkki Tuomioja, kirjutab Stubb.

Rahandusministri sõnul ei tohiks rahvusvahelise olukorra pingestumine olema üllatus ka sotsiaaldemokraatide esimehe Antti Rinne jaoks, kes kuni eelmise aasta valimisteni oli valitsuse välis- ja julgeolekupoliitika komisjonis.

Ühendriigid võtavad kevadel ja suvel osa mitmetest Soomes peetavatest sõjaväeõppustest. Stubbi hinnangul tugevdab USA osalus Soome kaitsevõimet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles