Ukrainlased eelistaksid presidendina Porošenkot ja Tõmošenkot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petro Porošenko.
Petro Porošenko. Foto: Reuters/ScanPix

Kui presidendivalimised leiaks aset järgmisel pühapäeval, siis Ukraina praegust presidenti Petro Porošenkot toetaks 17,2% valijatest, näitavad Goršenini instituudi sotsioloogilise uuringu tulemused.

Uuringu tulemuste esitlemisel märgiti, et praegust presidenti toetanud valijaskond on küllalt stabiilne – Porošenko toetus on püsinud pidevalt 15-20 protsendi vahel. Batkivštšõna erakonna ja samanimelise raadafraktsiooni juht Julia Tõmošenko saaks 15,9% hääli.

Ülejäänud poliitikute hääled järgmiselt: Lvivi linnapead, Samopomitši juhti Andri Sadovõid toetaks 11,8% vastanuid, Radikaalse Partei juhti Oleg Ljaškod 11,8, Opositsioonibloki juhti Juri Boikod 10,7 ja Kodanikupositsiooni juhti Anatoli Gritsenkot 10,6% küsitletutest.

Lisaks näitavad uuringu tulemused, et Paremsektori endist juhti Dmõtro Jarošit on valmis toetama 3,6%, erakonna UKROP (Ukraina Patriootide Ühendus) juhri Hennadi Korbanit 3,1%, endist Dnipropetrovski kuberneri, oligarh Igor Kolomoiskit 2,5, peaminister Arseni Jatsenjuki 1,9, Kiievi linnapead Vitali Klõtškot 1, ja ülemraada esimeest Volodõmõr Groismani 0,8% küsitletutest.

«Kedagi muud» eelistaks 9,1% ukrainlastest.

Uuring leidis aset 8.-17. veebruarini 2016. Teadlaste valimisse kuulus 2000 Ukraina elanikkonna põhilisi sotsiaalseid ja demograafilisi rühmi esindavat inimest alates 18. eluaastast kõikides Ukraina piirkondades. Valimi veamäär jääb +/-2,2 protsendi juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles