Läti kaitseväe ülem: NATO ei provotseeri Venemaad (4)

LETA/BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

NATO tegevus Venemaa suhtes ei ole provokatiivne, ütles täna teleusutluses Läti relvajõudude ülemjuhataja Raimonds Graube.

Kuidas Venemaa meedia ei üritaks asja ka näidata, on paari NATO patrulllennuki vastas kümned lahinguvalmis Venemaa lennukid. Kui Lätis osaleb õppustel 300-3500 sõdurit, siis Venemaa Lääne sõjaväeringkonnas sada tuhat. Need on võrreldamatud hulgad, märkis Graube.

«NATO riigid jälgivad väga hoolikalt, et meie otsuseid ei saaks tõlgendada olukorra pingestamisena,» lisas ta. Graube arvas, et avaliku sõja tõenäosus on kaduvväike.

Teadupoolest tõdes Venemaa peaminister Dmitri Medvedev uue külma sõja saabumist NATO ja Venemaa vahel.

«Meie hinnangul on NATO poliitiline joon Venemaa suhtes ebasõbralik ja kinnine. Võib öelda teravamaltki: oleme veerenud tagasi uue külma sõja aega,» ütles Medvedev Müncheni julgeolekukonverentsil.

«Meid nimetatakse vaat et iga päev kõige suuremaks ohuks NATO-le tervikuna või Euroopa jaoks eraldi või USA ja teiste maade jaoks. Tehakse hirmutavaid filme, kus venelased alustavad tuumasõda. Mõnikord ma mõtlen: kas oleme täna aastas 2016 või 1962?» jätkas Medvedev.

Peaminister tõdes ka Venemaa ja Lääne-Euroopa vahelist suhtlemise probleemi.

«Meie intensiivne dialoog euroatlantilise julgeoleku arhitektuuri tuleviku, üleilmse stabiilsuse ja piirkondlikke ohtude üle on praegu eriti vajalik. Pean ebanormaalseks, et paljudes suundades on see lihtsalt täielikult katkenud,» lisas Medvedev.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles