Kurdid vabastasid ISISe käest 16-aastase rootslanna (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurdi sõdur Kurdistani lipuga.
Kurdi sõdur Kurdistani lipuga. Foto: SCANPIX

Kurdi väed päästsid möödunud kolmapäeval Põhja-Iraagis Mosuli lähistel ISISe käest 16-aastase rootslanna, kes oli ISISega liituma meelitatud, vahendab CNN.

16-aastane rootslanna Marlin Stivani Nivarlain tutvus kodumaal ühe ISISe liikmega, kes veenis tüdrukut sõitma Süüriasse ja hiljem Iraaki. Neiu perekond ja Rootsi võimud palusid tema vabastamiseks abi Kurdi armeelt, tüdruk päästeti erioperatsiooni käigus.

Kurdi ja Rootsi võimud teevad praegu koostööd, et tüdruk koju toimetada.

Thelocal.se kirjutab, et tegu on neiuga, kes koos oma 19-aastase poiss-sõbraga suvel Rootsist nn islamiriigi juurde põgenes. Aftonbladeti andmetel hukkus poiss-sõber varsti pärast Iraaki jõudmist Ramadi lähedal Vene õhurünnakus. Neiu oli juba Rootsist lahkudes rase ja sünnitas novembris Iraagis poja.

Rootsi raadio teatel üritati neiut juba novembris vabastada, kuid ebaõnnestunult. Tema laps sündis paar päeva pärast luhtunud vabastamiskatset.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles