Kasjanov kinnitas valmisolekut opositsiooni ühinemiseks (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kasjanov.
Mihhail Kasjanov. Foto: SIPA/Scanpix

Venemaa Rahvavabaduse Partei (PARNAS) esimees Mihhail Kasjanov kinnitas kolmapäeval valmisolekut kutsuda võimalikult kiiresti kokku föderaalne poliitnõukogu ühtse demokraatliku erakonna loomiseks vasaktsentristliku Jablokoga.

«Ei ole kahtlust, et mõlemad pooled (Jabloko ja PARNAS) peavad astuma teineteise suunas otsustavaid samme. Näen, et see üleskutse vastab täielikult meie koalitsiooni ettepanekuile luua poliitiline liit PARNAS-Jabloko,» kirjutas Kasjanov Facebooki kontol.

Ta märkis, et poliitilise liidu laiendamine enne ühise PARNAS-i ja Jabloko partei moodustamist looks reaalsed võimalused ühtse kandidaatide nimekirja koostamiseks eelseisvatel riigiduuma valimistel.

«Pean õigeks ettepanekut ühise erakonna loomiseks. Olen kindel, et enamik Rahvavabaduse Partei ja demokraatliku koalitsiooni liikmeid toetavad sellist ettepanekut. Oleme valmis võimalikult kiiresti kokku kutsuma PARNAS-i föderaalse poliitnõukogu, et võtta vastu otsus ühtse demokraatliku partei loomiseks,» märkis Kasjanov.

Eelnevalt olid Vene ühiskonna-, teadus- ja kultuuritegelased kutsunud Jablokot ja PARNAS-i üles parlamendivalimiste eel ühinema. Üleskutse avaldati Novaja Gazetas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles