Egiptus mõistis kolmeaastase poisi eluks ajaks vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Egiptus langetas kurioosse kohtuotsuse: eluks ajaks määrati vangi kolmeaastane poiss, kes viis kuritöö täide siis, kui oli vaid 16 kuud vana.

Tõenäoliselt on tegu segamini läinud identiteetidega – ent sõjaväekohus leidis, et 3-aastane Ahmed Mansour Qorany Sharara on koos 115 teise inimesega süüdi kolme inimese mõrvas ning eraomandi ründamises.

Väidetavad kuriteod leidsid aset tunamullu jaanuaris meeleavaldustel võimult tõrjutud presidendi Mohamed Morsi toetuseks, millega kaasnesid ka kokkupõrked julgeolekujõududega.

Ahmeti vanuseks oli tollal 16 kuud. Kui politsei tuli teda 2014 alguses arreteerima – ja avastas, et tegu on väikelapsega – viidi minema hoopis tema isa Mansour Qorany Sharara, keda hoiti enne vabastamist kinni neli kuud.

Teiste kohtualuste advokaadid loodavad kasutada Ahmeti sünnitunnistust selleks, et õõnestada kogu protsessi tõsiseltvõetavust. Süsteemi on kritiseerinud teisedki.

«Peamine probleem on, et ilmselt leidub rohkelt mitte nii väljapaistvaid juhtumeid, kus sääraseid vigu ei parandata – sest tegu pole väikese lapsega ja skandaal pole nii suur,» lausus kriminaalõiguse uurija Karim Ennarah. «Ma ütleksin suisa, et kohtusüsteem on lagunemas. See on täieliku toimimatuse äärel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles