Kreekasse lõksu jäävate põgenike arv kasvab järsult (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Kreeka rändeministri hinnangul võib riigis viibivate ja edasiliikumise võimaluseta põgenike arv kasvada seoses Balkani riikide karmistatud sissepääsureeglitega kümnete tuhandeteni.

«Hetkel on Kreekasse lõksu jäänud umbes 12 000 inimest. Homme võib see kasvada 14 000 ning siis 16 000-ni,» sõnas minister Ioannis Mouzalas teleintervjuus. Mingil hetkel võib nende arv kasvada kümnete tuhandeteni,» lisas ta.

Kreeka avas kolmapäeval teise sõdurite ehitatud transiitlaagri põgenikele. Riigi põhjaossa Thessaloniki linna lähistele rajatud laagrisse toimetatakse umbes 1000 Süüriast ning Iraagist pärit põgenikku. Afganistani migrandid, keda põhjanaaber Makedoonia riiki ei luba, toimetatakse bussidega Ateenasse.

Mouzalase sõnul kavatsetakse rajada täiendavaid laagreid nädala lõpuks.

«See ei ole midagi, mida oleks võimalik teha ühe-kahe päevaga, kuid me püüame tagada inimestele inimlikud tingimused,» sõnas ta.

Kreeka avaldab diplomaatilist survet Euroopa Liidule ja NATO-le, et takistada liikmesriikide omavolilist asüülitaotlejate piiridelt tagasi ajamist ning et muuta NATO patrullid Egeuse merel efektiivsemaks, sõnas minister.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles