Obama on Süüria vaherahu osas ettevaatlik (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama
USA president Barack Obama Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama väljendas kolmapäeval ettevaatust Süüria relvarahuleppe suhtes, öeldes, et olukord kohapeal on endiselt keeruline.

Osaline relvarahulepe ülestõusnute ja Bashar al-Assadi vägede vahel, milles Moskva ja Washingtin kokku leppisid, peaks jõustuma reede keskööst.

«Me oleme väga ettevaatlikud oma ootuste osas,» lausus Obama Valge Maja Ovaalkabinetis, kus ta võõrustas Jordaania kuningat Abdullah'd.

«Olukord kohapeal on raske,» lausus ta. «Kuid me oleme viimase kahe nädala jooksul näinud mõõdukaid edusamme humanitaarjuurdepääsu osas ohustatud elanikkonnale.»

«Kui me mõne järgmise nädala jooksul näeme mõningast vägivalla kahanemist ... siis loob see aluse pikemale vaherahule nii riigi põhja- kui lõunaosas ning võimaldab meil liikuda poliitilise ülemineku suunas, mis on lõpuks hädavajalik, et Süüria kodusõjale lõpp teha.»

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles