Austraalia hoiatas terrorirünnakute ohu eest Indoneesias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue aasta pidustused Balil.
Uue aasta pidustused Balil. Foto: Scanpix/AFP

Austraalia hoiatas täna, et terroristid võivad olla Indoneesias rünnakute kavandamise hilisemates etappides ning ärgitas reisijaid tähelepanelikkusele.

Pühapäeval väljastas Canberra sarnase hoiatuse ka Malaisia pealinna Kuala Lumpuri ja selle ümbruse kohta.

«Hiljutised andmed viitavad, et terroristid võivad olla Indoneesias rünnakute kavandamise hilisemates etappides,» teatas välisasjade ja -kaubanduse amet.

«Terrorirünnaku toimumise kõrgendatud ohu tõttu soovitame teil olla eriti ettevaatlik Indoneesias, sealhulgas Jakartas, Balil ja Lombokil,» öeldi avalduses.

Praegune ohutase on olge äärmiselt ettevaatlikud ning seda ei tõstetud. Samas lisati avalduses, et amet saab jätkuvalt teavet Indoneesias võimalikke rünnakuid kavandatavatest terroristidest ning rünnak võib aset leida mis tahes hetkel.

Reisijad peaksid olema erakordselt tähelepanelikud kohtades, kus julgeolekumeetmeid on vähe ning mida on ka varem rünnatud. Eraldi toodi välja ööklubid, baarid, kohvikud, restoranid, rahvusvahelised hotellid, lennujaamad ja palvepaigad.

«Indoneesia valitsus tugevdas hiljuti julgeolekut üle terve Indoneesia, mis rõhutab, et terrorirünnaku okt on jätkuvalt kõrge,» lisati teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles