Allikas: Liibüas sõdivad prantsuse eriväelased

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Liibüas asuvad allikad väidavad, et riigis tegutseb salajane Prantsusmaa erivägede grupeering, kes lööb kaasa võitluses terroristliku Islamiriigi (ISIS) vastu. 

Väidetavalt baseeruvad prantslased Benghazi linna lennujaamas ning sõdivad Tobrukis asuva rahvusvaheliselt tunnustatud Liibüa valitsuse poolel. Ajalehe Le Monde andmeil on üksus viibinud riigis mitu kuud ning aidanud koordineerida ka novembrikuist ameeriklaste õhurünnakut Dernale, milles hukkus seni kõrgeim ISISe juht riigis, iraaklane Abu Nabil al-Anbari.

Suurbritannia välisministeerium on keeldunud kommenteerimast kuuldusi, et ka neil on Liibüas sarnaseid üksusi, kuid kinnitas, et Kuninglik Õhuvägi viib riigis läbi võimalikku rünnakut ettevalmistavaid missioone. Esmaspäeval teatas ka Itaalia, et lubab Ühendriikide droonidel kasutada Liibüa sihtmärkide ründamiseks oma Sitsiilias asuvaid õhuväebaase.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles