Bombay keelustas selfie`de tegemise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

India suurlinn Bombay kehtestas korra, millega ei tohi kuueteistkümnes spetsiaalses tsoonis ennast nüüdsest enam mobiiltelefoniga pildistada ehk selfie`sid teha – põhjuseks aina suurem arv inimesi, kes on end jäädvustada üritades surma saanud.

India on maailmas riik number üks enesest pildi tegemise käigus surma saanud inimeste arvu poolest. Alates aastast 2014 peetud statistika põhjal on kogu maailmas dokumenteeritud 49st selfie-surmast 19 leidnud aset Indias. Riigi linnad on vallutanud suisa hullus – tänavad on täis inimesi, kes väljasirutatud käe ja laia naeratusega end pildistavad.  

Eelmisel kuul sai kesk-India linnas Nashikis surma tudeng, kes kaotas tasakaalu tammilähedasel kaljul poseerides, kukkus alla ning uppus. Sama saatus tabas ka teda päästa üritanud klassikaaslast. Kaks aastat varem hukkusid kolm üliõpilast, kui neile sõitis otsa kiirrong, mille ees nad üritasid endast pilti teha.

Bombay politsei pani pildikeelu alla alad, mida peab eriti riskantseteks: näiteks kõrged kohad, millel puuduvad piirded või turvatara. Keelu rikkujaid võib oodata trahv 1200 ruupia ehk ligi 16 euro eest.

Hoolimata uuest korrast võib endiselt näha inimesi ohtlikes kohtades mobiilidega turnimas. «Kui sa reisid üksinda, ning sul pole kedagi sinust pilte tegemas, jääb üle selfie,» põhjendas Mumbaist pärit tudeng Murtuza Rangwala. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles