Raport: BBCs valitses lastepilastajat kaitsev hirmukultuur (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BBC nüüdseks manala teele läinud legendaarne raadiosaatejuht Jimmy Savile.
BBC nüüdseks manala teele läinud legendaarne raadiosaatejuht Jimmy Savile. Foto: Scanpix/AP

Suurbritannia rahvusringhäälingu BBC endise raadiosaatejuhi Jimmy Savile'iga seotud laste seksuaalse ahistamise juurdlus tõi täna päevavalgele kuulsuste austamise kultuuri BBCs, mis süüdlast kaitses.

«Nende vastu tunti austust ja kardeti, et kui staari pahandada, võib ta BBCst lahkuda,» ütles uurimisraporti autor Janet Smith.

BBCs valitsenud hirmuõhkkonna tõttu oli töötajatel raske tulla lagedale teemadega, mis oleks paati kõigutanud», ütles ta ja lisas, et paljastusi takistav hirmuõhkkond ei ole praegusekski kadunud.

Siiski ei leitud Smithi sõnul tõendeid, et BBC kui ettevõte oleks olnud teadlik Savile'i kohatust seksuaalkäitumisest seoses tema tööga BBCs.

BBC Trusti esimees Rona Fairhead tunnistas ringhäälingu läbikukkumist ohvrite seisukohast.

Savile oli 1970. ja 1980. aastatel BBC üks suuremaid tähti ning sai heategevuse eest aadlitiitli. Savile suri 2011. aastal 84-aastasena.

Pärast tema surma hakkasid päevavalgele tulema süüdistused, et ta kasutas oma kuulsust ära noorte fännide ärakasutamiseks. Teated vallandasid meediatormi ja politsei käivitas operatsiooni Yewtree.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles