Volinik: EL-i migratsioonisüsteem võib 10 päevaga kokku variseda (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dimitris Avramopoulos.
Dimitris Avramopoulos. Foto: AP/Scanpix

Euroopa Liidul on 7. märtsil Türgiga korraldatava rändetippkohtumiseni aega piirata migrantide saabumist Euroopasse, vastasel juhul võib ühenduse migratsioonisüsteem täielikult kokku variseda, hoiatas täna Euroopa Komisjoni migratsioonivolinik Dimitris Avramopoulos.

«Järgmise 10 päeva jooksul vajame kohapeal käegakatsutavaid ja selgeid tulemusi. Vastasel juhul on oht, et kogu süsteem variseb täielikult kokku,» lausus Avarmopoulos pressikonverentsil Brüsselis pärast kohtumist ühenduse siseministritega.

Eurovolinik hoiatas ka humanitaarkriisi eest Kreekas, mis on migrantidele peamine värav Euroopa Liitu. «Olukord on väga kriitiline. Humanitaarkriisi võimalus on väga reaalne ja väga lähedal,» ütles Avarmopoulos.

Volinik  kutsus EL-i riike koos tegutsema ning hoiduma ühepoolsetest sammudest nagu piirikontroll, mida mitu Balkani riiki on rakendanud, ja Austria kehtestatud päevalimiit asüülitaotluste vastuvõtmisele.

«Me ei saa jätkata ühe-, kahe- või kolmepoolsete sammude kaudu, esimesed negatiivsed mõjud on juba nähtavad,» sõnas Avramopoulos. «Meil on jagatud vastutus – meil kõigil – naaberriikide suhtes, kuid ka nende meeleheitel inimeste (migrantide) suhtes,» lisas ta.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles