Rootsis hukkunud briti ansambli tragöödia põhjus pole endiselt teada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuspaik Södertäljes.
Õnnetuspaik Södertäljes. Foto: SCANPIX

13. veebruaril Rootsis Stockholmi lähistel sillalt alla sõitnud auto juht oli lahangu esialgsete tulemuste järgi kaine, kuid politsei soovib ära oodata lõplikud tulemused.

«Pole kindlaid tõendeid sellele, mis viitaksid joobele, kuid see pole lõplik,» ütles juhtumit uuriv Stockholmi liikluspolitseinik Lars Berglund. «Sellises staadiumis on võimatu välistada, kas juht oli millegi mõju all,» lisas Berglund, kelle sõnul selguvad lahangu lõplikud tulemused mõne nädala jooksul.

Õnnetuses said surma Inglise indie-ansambli Viola Beach neli muusikut ja mänedžer. Politsei pole avalikustanud, kes neist autot juhtis. Ansambel oli naasmas festivalilt «Where Is the Music?» ning oletatakse, et muusikud kiirustasid Arlanda lennujaama, et anda sama päeva õhtul kontsert ka Inglismaal.

Berglund välistas pidurdusjälgedele viidates selle, et juht võis roolis magama jääda. «Aga see, mis tegelikult juhtus, on täiesti seletamatu. Praegu pole ühtegi hüpoteesi,» tunnistas Berglund.

Rootsi meedia kirjutas varem, et vahetult enne õnnetust oli sulgumas sild, mis oli enne kanalit läbiva laeva tarbeks üles tõstetud. Kuigi ohutuled olevat vilkunud, et aidanud see avariid ära hoida. Võimud aga on silla ohutulede rikke välistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles