Valgesse Majja pürgivad vabariiklased ühendasid Trumpi materdamiseks jõud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: SCANPIX

Ühendriikides näivad Valgesse Majja pürgivad vabariiklased olevat ühendanud oma jõud soosiku seisusse tõusnud miljardäri Donald Trumpi vastu.

Florida senaator Marco Rubio süüdistas CNN vahendatud väitluses Trumpi võõrtööjõu kasutamises ameeriklaste arvel.

Rubio viitas New York Timesi artiklile, milles anti teada, et Trumpile kuuluvas Florida klubis töötab märkimisväärselt rohkem välismaalasi kui ühendriiklasi.

Lisaks juhtis ta tähelepanu ametiühingute hagile Trumpi vastu 1980. aastatel, kus kinnisvaramagnaati süüdistati 200 poolakast ebaseadusliku immigrandi palkamises Trump Toweri ehitusele New Yorgis.

«Oled ainus siin laval, keda on trahvitud inimeste seadusvastase palkamise eest,» märkis Rubio, kelle sõnul ilma jõukalt isalt saadud suure päranduseta müüks Trump Manhattanil kelli.

Trump kaitses end, tõdedes, et ameeriklased seal tööd ei tahtnud. Lisaks nähvas ta Rubiole, et too ei ole kellelegi tööd andnud.

Ka Texase senaator Ted Cruz ründas koos Rubioga Trumpi. Muu hulgas meenutas ta kuidas Trump on doteerinud erinevaid demokraate, teiste seas ekspresident Jimmy Carterit, asepresident Joe Bidenit, senaatoreid Chuck Schumerit ja Harry Reidi.

Trump omakorda juhtis Cruzi tähelepanu sellele, et ta ei ole senaatorina suutnud võita ühegi oma kolleegi toetust oma presidendiks pürgimisele.

«Sul ei ole ainsagi vabariiklasest senaatori toetust, kuigi sa töötad koos nende inimestega. Sul peaks enda pärast häbi olema,» vastas ta.

Diskussioonist ennustati juba ette tormilist.

Rubiol, Cruzil, Ohio kuberneril John Kasichil ja endisel neurokirurgil Ben Carsonil on kiiresti vaja tuua kampaanianarratiivi pööre enne järgmise nädala nõndanimetatud superteisipäeva, kus eelvalimised leiavad aset 11 osariigis, sealhulgas Cruzi koduosariigis Texases.

Kui Trumpil õnnestub enamikus neist valijad enda poole kallutada, võib see tema rivaalidele tähendada lõppu unistusele presidenditoolist.

Teravate avalduste poolest tuntud Trumpil on õnnestunud oma selja taha saada kindel toetus vabariiklastest valijate seas. Eelvalimistel ja valimiskoosolekutel vabariiklaste presidendikandidaadi väljaselgitamiseks on tal õnnestunud tagada seni neli võitu viiest ning 81 delegaati Rubio ja Cruzi 17 vastu.

Trump oli võidukas New Hampshire's, Lõuna-Carolinas ja Nevadas, Iowas tuli ta Cruzi järel teiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles