Vorkuta kaevandusvaringu järel on 26 kaevurit maa all keerulises olukorras lõksus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vorkuta Severnaja kaevanduse sissepääs.
Vorkuta Severnaja kaevanduse sissepääs. Foto: SCANPIX

Venemaa eriolukordade ministeerium suurendab päästejõudude ja -vahendite hulka Vorkuta Severnaja kaevanduses, kus ma all on lõksus 26 kaevurit.

«Severnaja kaevandusõnnetuse likvideerimisele on kaasatud 481 inimest ja 94 tehnikaühikut. Kaevanduses on loodud operatiivstaap, mida juhib eriolukordade minister Vladimir Putškov,» edastas eriolukordade ministeeriumi Komi vabariigi peavalitsus täna.

Päästeoperatsiooni raskendab kolm suurt varingut ja rohke suits, kuid  sellele vaatamata püüavad mäepäästjad luua kaevuritega sidet.

«Praegu on maa all 26 kaevurit, tõenäoliselt on nad kahe ee juures. Mäepäästjad kasutavad side loomiseks kõiki võimalikke vahendeid ega kaota lootust. Otsingutööde piirkonda suurendati,» märkis ametkond.

Täna tuuakse Vorkutasse Kemerovost ja Novokuznetskist ministeeriumi lennukitega 70 mäepäästjat, et tagada õnnetusepiirkonnas määpäästeüksuste katkematu vahetustega töö, need peavad tooma ka päästevahendeid.

EIle toimus Vorkuta Severnaja kaevanduses plahvatus. Kaevanduses asus 110 inimest, pinnale pääses 80, neli inimest hukkus, kaheksa sai kannatada ja neile osutatakse arstiabi.

Täna öösel toimunud operatiivnõupidamisel teatas ettevõtte Vorkutaugol tehniline direktor Dmitri Paikin, et kaevanduses toimus kaks plahvatust, mis tõid kaasa varingud ja põlengud, mis takistavad päästetöid.

«Esialgse teabe kohaselt toimus eelnevalt päeval kaevanduses plahvatus. Koheselt korraldati inimeste äratoomine. Umbes tund aega hiljem toimus veel üks plahvatus,» ütles ta operatiivnõupidamisel.

Paikini sõnutsi on plahvatuste keskmes tekkinud mitu varingut ja põlengut. Tavaviisil ei ole neid õnnestunud kustutada. Kaalume põlengupiirkonna ajutist isoleerimist,» ütles direktor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles