Jatsenjuk ründas Saksa väljaandes Porošenkot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko (vasakul) ja Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk asju arutamas.
Ukraina president Petro Porošenko (vasakul) ja Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk asju arutamas. Foto: SCANPIX

Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk süüdistas täna president Petro Porošenkot ja tema leeri majandusprobleemidest ülesaamiseks hädavajalike reformide õõnestamises.

Jatsenjuk hoiatas usutluses ajelehele Frankfurter Allgemeine Zeitung presidenti, et kui too ta valitsusest välja tõukab, satub sellega ohtu Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) päästepakett.

«Ma ütlen presidendile: kui te mind enam ei taha, peate moodustama uue valitsuse. Seda te teha ei suuda ja nii peate kuulutama välja ennetähtaegsed valimised,» hoiatas peaminister.

«Vahepeal ei ole aga kedagi, kes sõlmiks Rahvusvahelise Valuutafondiga hädavajaliku laenuleppe,» lisas eskpankurist valitsusjuht.

Jatsenjuk on teinud end Läänele meelepäraseks kokkuhoiumeetmete läbisurumisega, aga valijad on kasinusest väsinud ning süüdistavad peaministrit miljardäride huvide kaitsmises ja lihtrahva eiramises.

Peaminister ei ole kriitikaga nõus, vaid väidab, et on pidanud riigileearve päästmiseks mõeldud ebapopulaarste reformidega kallist hinda maksma.

«Minu jaoks on tähtsam kaitsta ühtsust, kui võita paar populaarsuspunkti,» ütles Jatsenjuk Saksa ajalehele.

Peaminister ründas Porošenko blokki, mille enamus toetas umbusaldushääletust, millega nad püüdsid meie reforme blokeerida.

Ukraina majandus kahanes eelmisel aastal 10 protsendi võrra, samal ajal kasvas inflatsioon üle 43 protsendi. Poliitilise siseheitluse tõttu ei ole Ukraina saanud seni IMF-i abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles