Lõuna-Korea korraldas suurtükiõppuse

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed jälgivad teleri vahendusel uudiseid suurtükiõppusest Lõuna-Koreale kuuluval Yeonpyeongi saarel.
Inimesed jälgivad teleri vahendusel uudiseid suurtükiõppusest Lõuna-Koreale kuuluval Yeonpyeongi saarel. Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea korraldas plaanitud suurtükiõppuse YeonpyeongI saarel, mis kaitseministeeriumi kinnitusel algas kohaliku aja järgi pärastlõunal.

Uudisteagentuuri Yonhap teatel kestis treening umbes ühe tunni, kuid kaitseministeerium seda teadet ei kinnitanud, vahendas CNN.

Lõuna-Korea oli varem andunud Yeonpyeongi, Baengnyeongi, Daecheongi, Socheongi ja Udo saarte ligi 8000 elanikule korralduse minna õppuse ajaks varjenditesse.

Kaitseministeerium teatas, et saatis õhku hävituslennukid, et hoida ära Põhja-Korea võimalik vasturünnak.

Põhja-Korea väitel võib õppus käivitada sõja ja riik lubas lõunanaabrile vastata samas vormis. Riik oli varem teatanud, et kui õppused tõesti aset leiavad, siis järgneb sellele katastroof, vahendas CTV News.

Põhja-Korea ähvardas tegutseda veelgi jõulisemalt kui novembris, mil suurtükirünnakus hukkus neli lõunakorealast.

ÜRO julgeolekunõukogu kogunes Venemaa eestvedamisel eile ligi kaheksatunnisele erinõupidamisele Korea poolsaare kriisi tõttu. Venemaa suursaadiku Vitali Tšurkini sõnul üksmeelele ei jõutud ja ühisresolutsiooni ei koostatud.

Diplomaatide sõnul vastustas Hiina Põhja-Korea kritiseerimist lõunanaabrite pihta korraldatud kahe inimohvreid põhjustanud rünnaku tõttu sel aastal.

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon on nimetatud Yeonpyeongi saare ründamist üheks kõige tõsisemaks provokatsiooniks pärast Korea sõja lõppu.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles