Chris Christie asus toetama USA presidendiks pürgivat Donald Trumpi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Chris Christie
Donald Trump ja Chris Christie Foto: SCANPIX

New Jersey kuberner Chris Christie asus ametlikult toetama USA vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgivat Donald Trumpi.

Christie'st sai esimene Trumpi ametlikult toetama asunud vabariiklaste suurfiguur.

«Mitte keegi pole paremini võimeline juhtima jõuliselt Ameerikat nii sise- kui välisriiklikult, kui Donald Trump,» lausus Christie ühisüritusel Trumpiga Texases.

Christie loobus ise Valgesse Majja püüdlemast 11. veebruaril, kui jäi New Hampshire´ eelvalimistel kuuendaks. Christie toetust Trumpile võib pidada üllatavaks, sest kuberneri tuntakse pigem mõõduka vabariiklasena.

Rubiol, Cruzil, Ohio kuberneril John Kasichil ja endisel neurokirurgil Ben Carsonil on kiiresti vaja tuua kampaanianarratiivi pööre enne järgmise nädala nõndanimetatud superteisipäeva, kus eelvalimised leiavad aset 11 osariigis, sealhulgas Cruzi koduosariigis Texases.

Kui Trumpil õnnestub enamikus neist valijad enda poole kallutada, võib see tema rivaalidele tähendada lõppu unistusele presidenditoolist.

Teravate avalduste poolest tuntud Trumpil on õnnestunud oma selja taha saada kindel toetus vabariiklastest valijate seas. Eelvalimistel ja valimiskoosolekutel vabariiklaste presidendikandidaadi väljaselgitamiseks on tal õnnestunud tagada seni neli võitu viiest ning 81 delegaati Marco Rubio ja Ted Cruzi 17 vastu.

Trump oli võidukas New Hampshire's, Lõuna-Carolinas ja Nevadas, Iowas tuli ta Cruzi järel teiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles