Venemaa teatas rünnakutest Süüria linnale Türgi territooriumilt (22)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsu mattunud Tel Abyadi linn Süüria põhjaosa.
Suitsu mattunud Tel Abyadi linn Süüria põhjaosa. Foto: Scanpix/AFP

Vene keskus Süüria konfliktipoolte lepitamiseks Venemaale kuuluvas Hmeimimi õhujõudude baasis teatas täna Türgist lähtunud relvastatud üksuste rünnakust Süüria linnale.

«27. veebruari ööl vastu 28ndat informeeriti Vene keskust Süüria konfliktipoolte lepitamiseks Türgist lähtunud relvastatud üksuste, mida toetasid ka suurtükid, rünnakust Süüria Tel Abyadi linnale; hiljem kinnitasid informatsiooni mitmed teised allikad, sealjuures Süüria Demokraatlikud Jõud,» sõnas keskuse juht Sergei Kuralenko.

Vene õhujõudude baasis asuv keskus on esitanud arupärimise intsidendi kohta USA lepituskeskusele Ammanis.

Eile süüdistas Türgi vägesid Süürias asuva ja kurdide kontrolli all oleva linna pihta tule avamises ka Süüria Kurdistani esindaja Moskvas Rodi Osman, väites, et Türgi rikkus sellega esimesena relvarahu.

«Esimesena rikkus ÜRO resolutsiooni 2268 Türgi pool. Nende väed tulistasid Tel Abyadi linna,» kinnitas Osman uudisteagentuurile Interfax.

Osman nõudis ühtlasi, et Türgile avaldataks rahvusvahelist survet, et riik lõpetaks Süüria suveräänsuse rikkumise.

Venemaa esitas USAle nimekirja Süüria relvarühmitustest, mis on ühinenud vaherahuleppega, ütles Vene relvajõudude kindralstaabi esindaja kindralpolkovnik Sergei Rudskoi eile Moskvas ajakirjanikele.

«USA ametnikud said nimekirja relvarühmitustest, kokku umbes 6111 inimesest, kes on ühinenud relvarahuleppega, ja piirkondadest, kus õhurünnakud peavad olema välistatud,» ütles Rudskoi. Ta lisas, et Ühendriikidelt saadi vastu samasugune kaart.

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan nõudis reedel, et Süüria kurdidest võitlejad peavad jääma väljaspoole vaherahuleppega hõlmatud ringi, justnagu äärmusrühmituse Islamiriik (ISIS) džihadistid ja Al-Qaedaga seotud Al-Nusra Rinne.

Türgi kuulub USA juhitud äärmusrühmituse Islamiriik vastasesse koalitsiooni.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles