Filipiinidel leiti sakslasest seilaja muumia

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Filipiinide ja Saksa meedia teatel leidsid kalurid Filipiinide lõunarannikult kreenis jahi ja läksid uurima, kas keegi võib olla merehädas.

Tõenäoliselt tormi kätte jäänud aluses valitses kaos ja raadio lähedalt leiti mehe mumifitseerunud surnukeha.

Kalurid transportisid oma laeva abil jahi Surigao del Suri piirkonnas asuvasse Barobo sadamasse, kus leid anti üle politseile.

Jahi läbiotsimisel leidis politsei dokumendid, mille kohaselt seilaja ja jahi omanik on tõenäoliselt 59-aastane sakslane  Manfred Fritz Bajorat ja alus kannab nime Sajo.

Filipiinide võimud edastasid saadud informatsiooni Saksamaa välisministeeriumile.

Seni teadaolevalt oli sakslane ümbermaailmapurjetamisel ja tal võis tekkida terviserike, mille tõttu ta raadio kaudu tahtis abi kutsuda. Võimalik, et ta suri enne, kui seda teha jõudis.

Sakslase surma asjaolusid uuritakse, kuid veel ei ole selge, mille tõttu ta elu kaotas. Filipiinide politsei ei ole seni leidnud märke, et peale tema oleks keegi veel jahil olnud ja mitte mingi asjaolu ei viita kuritegevusele.

Mehe sõbra sõnul kolis Bajorat 20 aastat tagasi Hollandisse ja siis Lõuna-Aasiasse ning nende kontaktid jäid harvemaks. Viimati kuulis ta sõbrast umbes üks aasta tagasi.

Väidetavalt unistas nii Bajorat kui ta naine maailmaümber purjetamisest, kuid ei ole teada, kas nad viisid selle koos ellu. Väidetavalt kirjutas Bajorat mõned aastad tagasi rahvusvahelises merendusblogis, et ta naine suri Kariibidel.

Filipiinide ja Saksa võimud jätkavad juhtumi uurimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles