Trump keeldus Ku Klux Klani hukka mõistmast (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix/AFP

Vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump hoidus eile CNNi telesaates Ku Klux Klani ja selle endise juhi David Duke’i tegusid ja sõnavõtte hukka mõistmast, väites, et enne seisukoha võtmist on tal vaja teemasse rohkem süüvida.

Saatejuhi Jake Tapperi korduvatele küsimustele vastas miljardär, et ei tea David Duke’ist midagi.

Varemalt on Ku Klux Klan avaldanud avalikult toetust Donald Trumpi kandidatuurile USA presidendivalimistel.

Foto: twitter

Ku Klux Klani liikmetest Trumpi pooldajad. FOTO: Twitter

Lähtuvalt eilsest esinemist CNNis, sattus Trump koheselt teiste presidendikandidaatide kriitika turmtule alla.

Hillary Clintoni reaktsioon oli lühike: «See on hale.»

Florida senaator Marco Rubio märkis oma sotsiaalmeedia kontol: «Me ei saa olla partei, kelle kandidaat keeldub valge rassi ülistajaid ja Ku Klux Klani hukka mõistmast.»

Ohio kuberner John Kasich säutsus Twitteris, et «vihagrupeeringutel pole Ameerikas kohta. Koos oleme tugevamad. Punkt.»

Texase senaator  Ted Cruz reageeris samuti, öeldes Twitteris: «Väga kurb. Donald Trump sa oled parem kui see. Me peaksime kõik kokku leppima, et rassism on vale, KKK (Ku Klux Klan – toim) on põlastusväärne.»

Vermonti senaator Bernie Sanders lisas: «Ameerika esimese mustanahalise presidendi järeltulija ei tohi ja ei saa olla inimene, kes keeldub KKK-d hukka mõistmast.»

Hiljem täpsustas miljardärist kinnisvaramagnaat siiski oma Twitteri kontol, et on juba varemalt öelnud, et David Duke’i toetus pole talle oluline, postitades sotsiaalmeediasse klipi, kus ta ütleb lahti Ku Klux Klani endise ninamehe poolehoiust.

Ku Klux Klan on Ameerika Ühendriikide rassistlik salaorganisatsioon, mis asutati 1865. aastal. Pärast kodusõda USA lõunaosariikides alanud liikumine eitas neegrite kodanikeõigusi. Tänapäeval propageeritakse valgete ülemvõimu.

Video allikas: CNN

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles