Saksamaal algab kohus endise Auschwitzi meediku üle (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hubert Zafke. Auschwitz-Birkenau riigimuuseumi arhiivifoto.
Hubert Zafke. Auschwitz-Birkenau riigimuuseumi arhiivifoto. Foto: Scanpix/AP

Saksa kohus peatas täna kohtualuse terviseprobleemide tõttu protsessi endise SSi meediku Hubert Zafke üle, keda süüdistatakse 3681 mõrvale kaasaaitamises Auschwitzi surmalaagris.

Saksamaal algas täna kohus  95-aastase endise SSi meditsiinitöötaja üle, keda süüdistatakse 3681 mõrvale kaasaaitamise punktis seoses tööga natside Auschwitzi surmalaagris. Kohtuprotsessi algul otsustas aga kohus, et Zafke tervislik seisund ei võimaldada tal protsessil osaleda.

Kohtu eesistuja Klaus Kabischi sõnul leidis arst, kes 95-aastase kohtualuse eile läbi vaatas, et tal on suitsiidimõtted ning tugev stressiseisund ning teda ei ole seetõttu võimalik kohtusse tuua.

Zafke töötas natside surmalaagris 1944. aasta 15. augustist 14. septembrini.

Süüdistuse kohaselt osales Hubert Zafke üksus juutide ja teiste vangide gaasikambrisse saatmises ning laagri valvamises ning oli teadlik organiseeritud massitapmistest. Zafke advokaadi sõnul ei teinud tema klient laagris töötades midagi kuritegelikku.

Süüdimõistmisel ähvardab endist meedikut kuni 15-aastane vangistus.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles