Briti politseinikud pidasid kinni 12 oletavat terroristi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti politseiauto
Briti politseiauto Foto: SCANPIX

Suurbritannia politsei pidas täna varahommikul kolme linnas aset leidnud reidi aja kinni 12 inimest, keda kahtlustatakse terrorirünnakute kavandamises.

John Yates politsei terrorismivastase üksusest rääkis AP-le, et kahtlustatavad elasid Londonis, Kesk-Inglismaal asuvas Stoke-on-Trentis ja Walesist Cardiffis.

Politsei teatel võeti 11 arvatavat terrorirünnakute planeerijat kinni nende kodudest või kodu lähistelt kella 5 paiku. Stoke-on-Trentist pärit mees võeti kinni Birminghami lähistelt. Mehed on 17-28-aastased.

«Operatsioon on algstaadiumis ja seetõttu ei saa praegu arvatavate kuritegude osas detailidesse laskuda,» ütles ta ja lisas, et taolise sammu astumine oli praegu vajalik ühiskondliku julgeoleku tagamiseks.

Yatesi sõnul eelnes kinnipidamistele mitme linna politseinike ja luureametnike laialdane koostöö.

BBC andmetel on mehed seotud rünnakuplaanidega erinevate sihtmärkide pihta Suurbritannias, saades innustust Al-Qaedalt. Väidetavalt on neist mitu Bangladeshi päritolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles