Ühendus: IS hukkas Raqqas kaheksa hollandlasest džihadisti (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitlejad
Islamiriigi võitlejad Foto: SCANPIX

Äärmusrühmitus Islamiriik (IS) hukkas reedel rühmituse kaheksa hollandlasest liiget, keda süüdistati deserteerumiskatses, ütlesid aktivistid esmaspäeval.

«Daesh hukkas reedel Raqqa provintsis Maadanis kaheksa Hollandi võitlejat, keda süüdistati deserteerumiskatses ja mässule õhutamises,» ütles kodanikuajakirjanikke ühendava RBSSi liige Abu Mohammad Twitteris.

RBSS peab arvet alates 2014. aasta aprillist Raqqas toimunud inimõigusrikkumiste üle.

Pinged 75 hollandlasest ja marokolasest džihadisti ja ISi luureametnike vahel tõusid haripunkti viimase kuu jooksul, teatas RBSS.

ISi liikmed pidasid kinni kolm hollandlasest pühasõdalast ning süüdistasid neid põgenemissoovis. Üks neist tapeti ülekuulamise käigus. ISi juhid Raqqas saatsid seejärel tüli lahendamiseks kohale vahendaja, kuid hollandlased tapsid ta kättemaksuks.

Seejärel anti korraldus hollandlastest koosneva üksuse kinnipidamiseks ning nad pandi Maadanis vangi. Sestpeale on neist hukatud kaheksa, lisas RBSS.

Vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatas omalt poolt, et RBSSi väite kinnitamiseks neil andmed puuduvad.

Hollandi salateenistuse andmeil on ISiga Süürias ja Iraagis liitunud umbes 200 Hollandi päritolu isikut, sealhulgas 50 naist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles