Türgis on sündinud üle 150 000 süüria lapse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süürlasest põgenik oma last toitmas
Süürlasest põgenik oma last toitmas Foto: SCANPIX

Türgi asepeaministri Lüfti Elvani teatel on Türgis asuvates põgenikelaagrites sündunud rohkem kui 150 000 süüria last.

ÜRO Inimõiguste Nõukogu avaistungil Šveitsis Genfis ettekande teinud Elvan rõhutas, et Türgi jaoks on Süüria sõjast tingitud põgenikevool suur humanitaarprobleem, edastab AFP.  

Türgi asepeaminister kinnitas, et Türgi teeb kõik sinna saabunud rohkem kui 2,7 miljoni süürlasest põgeniku abistamiseks ja nende olukorra leevendamiseks, kuid ta vajab teiste riikide abi põgenike ühtlasemal jaotamisel.  

Türgis on piirkonna riikidest sõjapõgenikke kõige enam. Kuigi Euroopa Liit ja rahvusvahelised humanitaarorganisatsioonid on andnud põgenike aitamiseks raha ja muid ressursse, ei ole siiski piisav.

Siiani voorivad inimmassid Euroopasse, liikudes Türgist üle mere Kreekasse ja sealt edasi Euroopa lääne- ja põhjaalade suunas.

2015. aasta detsembri andmetel saabus Euroopasse üle 1,1 miljoni põgeniku Lähis-Idast ja Põhja-Aafrikast, kuid erinevate riikide migratsiooniametnike prognoosi kohaselt on sõjaliste konfliktide jätkudes oodata veelgi suuremat põgenikehulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles