Luure: Aafrika terroristid plaanivad õhkida reisilennukeid (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Keenia luureagentuuridelt lekkinud raporti kohaselt kardetakse, et riigis tegutseb 11-pealine enesetaputerroristide grupp, mille liikmed kavatsevad end reisilennukites õhku lasta.

Rühmitisse al-Shabaab kuuluvad terroristid olevat info põhjal saanud väljaõppe Somaalias. Kõigile Keenia lennujamadele saadetud hoiatuse järgi üritavad terroristid teeselda tavalisi reisijaid ning siis maandumise ajal ennast õhku lasta. Juba on tõstetud turvameetmeid Keenia mitmes lennujaamas. Missioonid olevat plaanid märtsikuusse.

«Kolm võitlejat võtavad sihtmärgiks pealinna Nairobi Jomo Kenyatta rahvusvahelise lennujaama või Wilsoni lennujaama, sellal kui teised keskenduvad rannikupiirkonna lennujaamadele,» seisab raportis.

Luurejuht Yatich Kangogo kinnitas dokumentide ehtsust, kuid sõnas, et need jõudsid avalikkuse ette enneaegselt. «Loomulikult oleme teadlikud globaalsest terrorismiohust. Oleme seetõttu tõstnud oma tegevuskategooriat kõrgendatud valmisolekusse,» lausus Kangogo. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles