India küla keelustas vallalistel naistel mobiiltelefonid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Lääne-Indias Gujarati osariigis keelustasid mitmed külad tüdrukutel ja vallalistel naistel mobiiltelefonide kasutamise – põhjendusega, et see segavat nende õppetööd.

Keeld kehtib noorematele kui 18 aastat vana ja abiellumata naistele. «Tüdrukud ei õpi korralikult, kui neil on mobiiltelefonid. Ja nad võivad sattuda igasugustesse halbadesse olukordadesse,» põhjendas otsust Mehsana piirkonna nõukogu president Ranjit Singh Thakor. «Las nad õpivad, abielluvad ja saavad alles siis oma mobiilid. Niikaua, kui vaja, saavad nad kasutada kodus oma isade telefone.»

Tegemist pole Indias esimese omalaadse korraldusega. Paari aasta eest võtsid sarnase keelu vastu riigi idaosas asuva Bihari osariigi külaelanikud, kelle sõnul õõnestavad telefonid sotsiaalset atmosfääri ja ajendavad noori tüdrukuid põgenema.

Plaani järgi saavad reegli rikkujad Mehsanas trahvi 2100 ruupiat (ligi 28 eurot), samuti määrtakse preemia pealekaebajatele. Keelust on vabastatud tudengid, kes võivad vajadatelefone oma õpingute jaoks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles