Valgevene uurib oma kodanike osalemist Ida-Ukraina lahingutes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene lipp.
Valgevene lipp. Foto: Reuters/ScanPix

Valgevene võimud on algatanud uurimise Valgevene kodanike osalemise suhtes Ida-Ukraina sõjategevuses, ütles siseminister Igar Šunevitš.

«Käib kriminaaluurimine. Täidame uurijate palvel dokumenteerimisülesandeid,» sõnas Šunevitš teisipäeval Minskis pressikonverentsil.

Ministri sõnutsi on miilitsal andmeid umbes 140 valgevenelase kohta, kes on osalenud relvakonfliktis emmal-kummal poolel.

Eelnevalt avaldas samasugused andmed siseministeeriumi korruptsiooni ja organiseeritud kuritegevuse büroo. «Donbassi rinde lahingutes osales umbes 140 Valgevene kodanikku. Kaheksa neist hukkus,» edastas amet.

Ametkonna andmetel on büroost 24 inimest käsitlevad 16 kontrolli materjalid saadetud uurimiskomiteesse ja prokuratuuri. Menetluses on materalid 11 Valgevene kodaniku, sealhulgas ühe hukkunu kohta.

Tänavu jaanuaris andis Valgevene president Aleksandr Lukašenka jõuametkondadele ülesande «teha viivitamatult sotid selgeks» Ida-Ukrainas sõdinud sissidega.

«Mõningad nn julged mehed, Donbassi sissid, poosetavad relvadega juba Minskis. Mingeid poosetajaid, mingeid sisse siin riigis olla ei tohi,» ütles Lukašenko 14. jaanuaril piirivalvenõupidamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles