Putin: Vene naftafirmad on nõus tootmismahu külmutamisega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin
Vene president Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Vene naftafirmad on nõustunud vastavalt veebruaris Moskva ja Saudi Araabia vahel sõlmitud kokkuleppele oma toodangu mahu külmutama, teatas president Vladimir Putin teisipäeval.

Putin ütles naftafirmade juhtidega kohtudes, et Vene energeetikaminister Aleksandr Novak on vedanud kõnelusi, jõudmaks rahvusvahelise kokkuleppeni toodangu mahu säilitamiseks.

«Nagu minister mullu ütles, olete te kõik selle ettepanekuga nõus,» ütles Putin kõnes ja lisas, et juhul, kui firmajuhid ettepanekuga siiski ei nõustu, on kõneluste käigus tõstatunud ka karmimaid võimalusi.

Tema sõnul oli eesmärk «jätta Venemaa 2016. aasta tootmismaht jaanuarikuu tasemele,» mis oli keskmiselt 10,8 miljoni barreliga päevas Moskva jaoks kõrgeim pärast Nõukogude Liidu lagunemist.

Kaks maailma suurimat naftatootjat Saudi Araabia ja Venemaa tegid pärast 16. veebruaril toimunud kohtumist Katari ja Venezuela esindajatega ettepaneku, et kõik naftatootjad külmutaksid enda toodangu jaanuarikuu tasemel, et toetada nafta hinnataset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles