Merkeli populaarsus tegi ootamatu hüppe (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel.
Angela Merkel. Foto: AP/Scanpix

Värskelt avaldatud uuringu järgi teeb Saksamaa kantsleri Angela Merkeli toetus rahva seas läbi uuestisündi: nelja aasta rekordmadala ehk 46% juurest eelmisel kuul on tema populaarsus tõusnud 54% peale. 

Merkeli madalseisu veebruari hakul on pandud Saksamaa avatud uste poliitika süüks migrantide suhtes. Ent analüütikute hinnangul on kantsleri tõusev menukus seda raskesti mõistetavam – võttes arvesse, et viimastel nädalatel pole tulnud Merkelilt migrandirindel mingeid häid uudiseid.

Hoolima kõrgest isiklikust toetusest suurenes nende hulk, kes pole rahul valitsuse tegevusega pagulasküsimustes, kahe protsendipunkti võrra 59% peale. Uuring viidi läbi enne sel nädalalõpul eetrisse läinud teleintervjuud, kus Merkel keeldus oma põhimõtetest taganemast ja mõistis hukka mitmete Euroopa riikide otsused sulgeda migrantidele oma piirid.

«Meie selgitus suurele lahknemisele toetuses kantslerile inimesena ja tema pagulaspoliitika vahel oleks see, et kui põgenikud on peamine teema meedias ja avalikus debatis, ei ole nad nii kõikehõlmavad inimeste igapäevaelus,» kommenteeris tulemusi telekanali WDR analüütik Ellen Ehni.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles