Venemaa telekanalid vaikisid lapse peaga Moskvas jalutanud mosleminaise juhtumist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva Oktjabrskoe Polje metroojaam, mille lähedal nähti mosleminaist lapse peaga liikumas
Moskva Oktjabrskoe Polje metroojaam, mille lähedal nähti mosleminaist lapse peaga liikumas Foto: SCANPIX

Maailma meedia kajastas 29. veebruaril Venemaa pealinnas Moskvas aset leidnud juhtumit, milles mosleminaise rõivaid kandnud naine liikus linnas, käes lapse pea.

Samas Venemaa põhitelekanalid vaikisid sellest julmast juhtumist, edastab BBC.

Juhtum sai avalikuks 29. veebruaril Moskva aja järgi umbes keskpäeval, kui sellest teatas esimesena Kremli-meelne uudistekanal Life News, kuid isegi tunde hiljem ei teatanud sellest ükski Venemaa riiklik telekanal.

Venelased said riigikanaliltelt teada Leonado DiCaprio esimese Oscari võidu, Euroopa migrandikriisi ja hiljutise oma riigi kaevandusõnnetuse kohta, kuid mitte pealinna tänaval aset leidnud kummalisusest.

Liberaalne lehekülg RBK viitas oma kirjutises riikliku telekanali anonüümsetele esindajatele, kelle teatel neil «ei soovitatud» seda mosleminaise ja lapse pea juhtumit kajastada, kuna kardeti, et sellega kaasnevad rahutused.  

Moskva politsei arreteeris hiljem Kesk-Aasiast Usbekistanist pärit naise, kes osutus lapsehoidjaks ja tõenäoliselt tapps tema hoida onud nelja-aastase tüdruku. Pealtnägijate kinnitusel liikus ta Moskvas ringi karjudes «Allahu Akbar».

President Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskov sõnas, et Kreml ei andnud telekanalitele selle juhtumi kajastamise keeldu.

«Tundub, et telekanalid olid üksmeelel, et tegemist on liiga ekstreemse juhtumiga teleuudistes kajastamiseks,» teatas Peskov.

Vene sotsiaalmeedia kasutajad mõistsid nii telekanalite mittekajastuse kui Peskovi seisukoha hukka. 

Oli neid, kelle arvates on Venemaa riiklikel telekanalitel kallutatud uudised, sest ignoreeritakse mitmeid tähtsaid fakte ja sündmusi.

Paljud moskvalased on toonud Oktabrskoje Polje metroojaama juurde, kus naist lapse peaga nähti, tapetud nelja-aastase tüdruku mälestuseks õhupalle, mänguasju ja lilli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles