AFP: Makedoonia-Kreeka piiril kasutati põgenikest laste ja naiste vastu pisargaasi (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Makedoonia märulipolitsei Makedoonia-Kreeka piiril Gevgelijas
Makedoonia märulipolitsei Makedoonia-Kreeka piiril Gevgelijas Foto: SCANPIX

Uudisteagentuuri AFP andmetel kasutas Makedoonia märulipolitsei Makedoonia-Kreeka piiril põgenikest laste ja naiste vastu pisargaasi, kuna põgenikud muutusid vägivaldseks.

Makedoonia välisminister Nikola Poposki kaitses oma riigi politseinike tegevust hoolimata sellest, et ohvriteks olid lisaks täisjõus noortele meestele ka naised ja lapsed.

Poposki sõnul oli pisargaasi kasutamine põgenike vastu õigustatud, kuna Kreeka-Makedoonia piiri ületada tahtnud sajad meessoost migrandid surusid massiga peale ja muutusid vägivaldseks.

«Need noored mehed hävitasid üsna palju Makedoonia-Kreeka piirile pandud kaitsetarasid. Seda ei oleks aset leidnud, kuid põgenikud oleks järginud neile piirialal antud juhiseid,» teatas Makedoonia välisminister.

Makedoonia sõjaväe pressiesindaja Toni Janevski teatas, et Makedoonia saadab Kreeka piiri juurde veel sõjaväelasi, kelle ülesandeks on toetada piiril korda pidavaid märulipolitseinikke, kuid ta ei täpsustanud kui palju sõdureid piirkonda saadetakse.

Makedoonia võimude teatel on kahe riigi piiril tuhandeid põgenikke, kes tahavad Kreekast Makedooniasse liikuda, kuid samas tekitavad ohtlikke olukordi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles