Lavrov: Türgi ja Süüria piir tuleb sulgeda (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov.
Sergei Lavrov. Foto: AP/Scanpix

Venemaa välisminister Sergei Lavrov kutsus eile üles sulgema Türgi ja Süüria vahelist piiri, lõikamaks läbi varustusteed «terroristidele» – sealhulgas ka humanitaarkonvoid. 

«Loomulikult pole ei vaherahulepetes ega poliitilise lahenduse protsessis kohta terroristidele ja äärmuslastele,» tsiteerib AFP Lavrovi esinemist Genfis ÜRO Inimõiguste Nõukogus. «Väga eriline ülesanne on lõigata läbi terroristide varustusteed väljastpoolt. Just selle eesmärgiga on oluline sulgeda Süüria-Türgi piir, sest üle selle piiri saavad jõugud endale relvi, ka humanitaarkonvoide kaudu,» rääkis venelane.

Lavrov rõhutas, et Islamiriigi (ISIS), al-Nusra Rinde ja teiste nendelaadsete rühmitiste põhjalik alistamine on «vältimatu eeltingimus Süüria paljukannatanud rahva õiguste kindlustamiseks.»

Ministri kommentaarid tulid pärast seda, kui abitöötajad viisid 29. veebruaril kohale esimese saadetise pärast vaherahu kehtestamist neli päeva tagasi. Varasemal kohtumisel Genfis tänas ÜRO peasekretär Ban Ki-moon Lavrovi «tema märkimisväärse rolli eest Süüria viimase aja progressis.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles