Tulistaja abistajaks peetud mees võib minna Taanile kalliks maksma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopenhaagenis toimunud tulistamise ohvrite mälestamine aasta pärast rünnakuid 2015. aasta veebruaris.
Kopenhaagenis toimunud tulistamise ohvrite mälestamine aasta pärast rünnakuid 2015. aasta veebruaris. Foto: SCANPIX

Taani prokuratuur loobus süüdistustest mehe vastu, keda seostati Kopenhaagenis kaks inimest tapnud tulistaja Omar el-Husseini abistamisega.

Prokurör Bo Bjerregaardi sõnul pole mingit põhjust möödunud aastal kinni peetud mehe süüasjaga edasi minna.

Aasta vahi all viibinud mehe kaitsjate sõnul plaanivad nad nüüd nõuda hüvitist. Mees ise ütles kohalikule televisioonile, et juhtunu on rikkunud kogu tema elu.

«Mul pole olnud tööd, ma kaotasin oma praktikakoha ning praegu ei tee ma midagi. Ma pean kõike algusest alustama ning see pole lihtne, kui sa oled ligi aasta vangis istunud,» ütles ta.

Küll aga jätkub kohus nelja ülejäänud kahtlusaluse üle, keda seostatakse samuti el-Husseini abistamisega. Kohus nende üle peaks algama 10. märtsil.

22-aastane palestiina päritolu Taani kodanik el-Hussein tappis 2015. aasta veebruaris pärast vanglast vabanemist Kopenhaagenis kaks inimest. Esimene ohver oli filmirežissöör Finn Nørgaard, kes sai el-Husseini kuuli läbi surma islami ja sõnavabaduse üle peetud debatil. Teine ohver oli vabatahtlikust valvur, kelle el-Hussein tappis sünagoogi lähedal juudi tseremoonia ajal. Lisaks sai haavata ka viis politseinikku. Taani politsei lasi el-Husseini pärast rünnakuid maha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles