Türgi eitab NATO Egeuse-missiooni blokeerimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgist Kreeka Lesbose saarele jõudnud migrandid.
Türgist Kreeka Lesbose saarele jõudnud migrandid. Foto: SCANPIX

Türgi lükkas täna tagasi väited, et ta takistab Egeuse merele toodud NATO laevu Euroopa Liitu suunduva migratsioonivoo peatamise missiooni alustamast.

Türgi on üks missiooni kavandajatest, ütles välisministeeriumi pressiesindaja Tanju Bilgiç Ankaras ajakirjanikele. Missiooni käivitamine on olnud Türgi-Kreeka lahkhelide taga.

«Väita, et Türgi vastustab oma ettepanekut, ei ole ei loogiline ega mõttekas,» lisas ta, öeldes, et Türgile esitatud süüdistused on absurdsed, ebarealistlikud ja väljamõeldud.

Üks Lääne diplomaatiline allikas ütles eile AFP-le, et NATO operatsiooni Saksa juhtide palvest hoolimata keeldus Türgi sel nädalavahetusel laevu oma vetesse lubamast.

Rändetulva peatamiseks mõeldud operatsioon käivitati veebruari lõpus ja see peaks aitama Euroopa Liidul migratsioonikriisiga toime tulla.

Saksa kaitseministeeriumi pressiesindaja sõnul ei vasta tõele teated, nagu ei laseks Türgi Saksa laevu oma vetesse.

Ta kinnitas aga, et kõnelused Türgiga operatsiooniala üle käivad veel. «Planeerimine edeneb ja sellega jõutakse lähipäevil tõenäoliselt lõpule.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles