Briti lennukaos ärritab reisijaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisija Londoni Heathrow' lennujaama 5. terminalis.
Reisija Londoni Heathrow' lennujaama 5. terminalis. Foto: SCANPIX

Suurbritannia pealinnas lennu- ja raudteejaamadesse lumevangi jäänud reisijad on pahased transpordiametnike suutmatuse üle võidelda lumesaju ja käreda pakasega, mis põhjustavad endiselt suuri liiklushäireid.

Maailma suurima liiklusega rahvusvaheline lennuväli Londoni Heathrow meenutab reisijate sõnul mustlasküla, kus iga päevaga kasvavad prügihunnikud ja inimesed on sunnitud terminalide põrandal magama.

«Kogu olukord on kohutav,» ütles AP-le teismeline Sofia Bolkova, kes ootas eile kolmandat päeva kojulendu Moskvasse. «Oleme väga vihased. Inimesed on tigedad, ebaviisakad, magavad põrandal, imikud magavad põrandal, mingit infot, abi ega raha hotellideks pole.»

Situatsioon pole parem ka rongiliikluses. Mandri-Euroopasse reisida soovijad pidid eile ootama kuni kuus tundi külma käes, et pääseda Londoni St. Pancrase raudteejaama, kus nad olid sunnitud veel tunde kannatama, et Brüsselisse ja Pariisi sõitva Eurostari kiirrongi peale saada.

Briti ametnikud on lubanud korraldada juurdluse, selgitamaks, miks ei ole nad suutnud siiani lumest vabastada Heathrow' üht hoovõturada kahest, olgugi et lumi sadas sinna maha juba laupäeva hommikul. Mujal Euroopas eemaldati lumevaip asfaldilt juba nädalavahetusel.

Briti lennuoperaator BAA hoiatas, et tühistamised ja viivitused Heathrow'l võivad pikeneda jõuludeni. Enne homme hommikul kella kuut ei stardi ega maandu seal rohkem kui kolmandik graafikujärgsetest lendudest. Londoni Gatwick teatas eile õhtul, et uue lumesaju ootuses lende enne täna hommikut ei välju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles