Põhja-Korea liider andis käsu tuumarelvad valmis seada (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un.
Kim Jong-un. Foto: AFP/SCANPIX

Põhja-Korea liider Kim Jong-un andis käsu tuumarelvad valmis seada, et neid oleks võimalik «igal ajal kasutada», edastas reedel Lõuna-Korea meedia.

«Me peame alati ja igal hetkel valmis olema oma tuumalõhkepeade tulistamiseks,» tsiteeris Kimi sõnu Põhja-Korea ametlik uudisteagentuur KCNA.

Põhja- Korea tulistas neljapäeval taas mitmeid lühimaarakette oma idaranniku merre, teatas Lõuna-Korea kaitseministeerium. Rakettide tulistamine oli tõenäoliselt Põhja-Korea vastus järjekordsele sanktsioonidelainele.

ÜRO Julgeolekunõukogu kiitis kolmapäeval ühehäälselt heaks uute karmide sanktsioonide rakendamise Põhja- Korea suhtes seoses kommunistliku riigi neljanda tuumakatsetuse ja ballistilise raketi stardiga.

Järjekorras juba viies resolutsioon on viimase 20 aasta kõige karmim ja näeb muu hulgas ette, et kõik ÜRO liikmesriigid hakkavad Põhja-Koreasse liikuvat ning sealt tulevat kaupa inspekteerima keelatud lasti leidmiseks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles