Soul lubas karmi vastust Pyongyangi provokatsioonidele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un. Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea president Park Geun-Hye tõotas täna karmi vastust Pyongyangi mis tahes provokatsioonile pärast seda, kui Põhja-Korea liider Kim Jong-un andis korralduse viia riigi tuumaarsenal täielikku valmisolekusse.

«Kui Põhja-Korea sooritab provokatsiooni, siis peame vastama karmi karistusega, et selgelt näidata Põhja-Koreale hinda, mida ta peab maksma ja meie sihikindlust riigi kaitsmisel,» lausus Park telepildis edastatud kõnet.

ÜRO Julgeolekunõukogu kiitis kolmapäeva hilisõhtul heaks uued Pyongyangi vastu kehtestatud sanktsioonid ning Park hoiatas, et Põhja-Korea vastus võib olla senisest ulatuslikum.

Tunde pärast resolutsiooni üksmeelset heakskiitmist tulistas Põhja-Korea oma idarannikult kuus lühimaaraketti, mis on üldiselt Pyongyangi rutiinne reaktsioon.

Seejärel andis Kim käsu viia Põhja-Korea tuumalõhkepead valmisolekusse, et neid saaks igal ajal kasutada, kirjutas riigimeedia.

Parki sõnul jätkab Soul piiravate meetmete kasutamist Pyongyangilt soovitud käitumise esilekutsumiseks. «Peame viima Põhja-Korea arusaamiseni, et selle režiim ei jää ellu juhul, kui see ei loobu oma tuumaprogrammist,» lausus president. Edu selles küsimuses oleks suur samm kahe Korea ühinemisel, lisas ta.

«Nagu kõige sügavam pimedus valitseb hetki enne koitu, arvan, et oleme alustamas viimast ja kõige raskemat etappi Korea poolsaare rahumeelse ühendamise suunas,» ütles Park.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles