Rootsi noorliberaalid tahavad and meestele abordiõiguse (15)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Rootsi Liberaalse Rahvapartei – erakonna, mis on muuhulgas soovinud seadustada intsest – noortetiib tuli välja mõttega anda meestele legaalne «abordiõigus», mis lubaks neil vanemlikkusest loobuda.

Partei Lääne-Rootsis asuv noorteosakond pani ette, et mehed saaksid otsustada oma isaks saamise soovi jooksul 18-nädala jooksul, mil on võimalik teha aborti. Praktikas tähendaks see, et kui naine otsustab loote alles jätta, puuduksid mehel lapse ees seaduslikud kohustused.

Liberaalse Rahvapartei läänepiirkonna esimehe Marcus Nilsoni sõnul tulid mõttega lagedale naisliikmed, kelle meelest aitaks see suurendada sugudevahelist võrdsust ning annaks naistele juba varase raseduse ajal teada, kas mehed on lapsesaamiseks piisavalt pühendunud. «See tähendaks, et mees lükkab tagasi oma vanemlikud kohustused ja õigused,» lausus Nilson meediale.

«See on midagi, mis vääriks meie arust arutamist, kuid reaktsioonid on olnud kõikehõlmavalt konservatiivsed. Paljude inimeste meelest on see rünnak tuumikperekonnale. Meil on praegu teisi prioriteete, nagu majutus ja töötus,» rääkis rootslane. Ta lisas, et poleks erilist vahet: kas selgitada lapsele, kus on ta isa; või selgitada talle, et ta on sündinud spermadoonorist.

Liberaalse Rahvapartei noored on varem käinud välja, et verepilastus rohkem kui 15 aastat vanade selleks nõusoleku andnud õe ja venna vahel võiks olla seaduslik. Samuti võiks rühma meelest lubada nekrofiiliat neil juhtudel, kui surija on enne lahkumist andnud «surmajärgsele seksile» oma nõusoleku.

Sotisaalmeedias saadud vastukaja põhjal võib oletada, et grupeering ei jätka värskete ideede nimel eriti innuka võitlusega. Üks kriitiline kasutaja Facebookis pani juba ette, et erakonna liikmed tuleks «panna vastu seina ja lasta maha».

Kommentaarid (15)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles