Filipiinide merevägi hõivas Põhja-Korea kaubalaeva (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea alus Jin Teng.
Põhja-Korea alus Jin Teng. Foto: AP/Scanpix

Filipiinid andsid teada, et riigi väed võtsid seoses rangemate ÜRO sanktsioonidega riigi tuumaprogrammi asjus enda kontrolli alla Põhja-Korea kaubalaeva.

Vahi all olev laev Jin Teng on üks 31st alusest, mida opereerib Põhja-Korea firma Ocean Maritime Managament ja mis kuulub nimekirja ettevõtetest, mille varasid sanktsioonide raames külmutatakse. Hetkel viibib laev Subicu lahes ning sellelt laetakse maha palmipuu tuumasid. Alus seilas Sierra Leone lipu all.

Presidendi asespiiker Manolo Quezon ütles, et Filipiinid peavad andma oma panuse sanktsioonide jõustamisse. Diktatuuririigi vastu kehtestatud meetmed nõuavad, et kõigile riiki suunduvatele või sealt väljuvatele laevadele tehakse kohustuslik kontroll.

Meeskonnaliikmed – 21 põhjakorealast – olevat ametivõimude sõnul väga koostööaltid. Peagi ootab neid tagasi kodumaale saatmine. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles