Bulgaaria saadab Kreeka piirile julgeolekujõud (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bulgaaria-Kreeka piir.
Bulgaaria-Kreeka piir. Foto: AFP/SCANPIX

Bulgaaria saadab piirile Kreekaga üle 400 sõduri ja julgeolekujõudude liikme, kartes migrantide laine suurenemist Lääne-Balkani marsruudil seoses soojemate ilmade saabumisega, ütles täna peaminister Boiko Borisov.

«Sajad inimesed sõjaväest, poolsõjaväelisest politseist ja politseist jäävad siia alaliselt,» ütles Borisov Kreeka-Bulgaaria piiril Makedoonia lähistel pärast julgeolekujõudude õppusi, milles osalesid ka helikopterid ja soomusautod.

Peaministri sõnul on veel 500 julgeolekujõudude liiget valmisolekus ja neid on võimalik tundide jooksul mobiliseerida.

Bulgaaria parlament andis veebruaris sõjaväele suuremad volitused riigi piiride kaitsmisel. Seni oli sõjaväel õigus toetada piirikaitset vaid tehnilise ja logistilise abiga.

Euroopa Liidu liikmesriik Bulgaaria on juba paigutanud 260-kilomeetrisele piirile Türgiga 2000 politseinikku ning ehitab piirile 30-kilomeetrist tara. Meetmed on aidanud Sofial jääda Türgist Kreeka kaudu Euroopasse viivast rändemarsruudist kõrvale.

Austria ja Balkani riikide otsus piirata päevas riikilubatavate migrantide arvu on sundinud paljusid otsima Lääne-Euroopasse pääsemiseks teisi teid. Kaks kolmandikku Bulgaaria 470-kilomeetrisest piirist Kreekaga on mägine, mistõttu peetakse migrantide jaoks läbipääsetavaks vaid kolmandikku piirilõigust.

Mullu registreeriti Bulgaarias umbes 30 000 migranti, veel tuhanded läbisid riigi salaja. Vabaühendused on kurtnud migrantide kehva kohtlemise üle politsei käes. Bulgaaria vastuvõtukeskustes elab praegu umbes 500 asüülitaotlejat.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles