Süüria rahukõnelused jätkuvad 10. märtsil (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO erisaadik Süürias Staffan de Mistura.
ÜRO erisaadik Süürias Staffan de Mistura. Foto: SIPA/Scanpix

Süüria rahukõnelused jätkuvad algselt plaanitud 9. märtsi asemel 10. märtsil, osalejad saabuvad Genfi mitme päeva jooksul, teatas täna ÜRO erisaadik Staffan de Mistura. 

De Mistura ütles panaraabia päevalehele Al-Hayat, et tema kavatsuste kohaselt peaksid kõnelused jätkuma 9. märtsi pärastlõunal, ent ta ootab nende tegelikku jätkumist järgmisel päeval.

«Ma arvan, et me jätkame 10. märtsil. Siis algab protsess,» ütles de Mistura märkustes ajalehele, mis tõlgiti araabia keelde.

Mõned delegaadid peaksid Šveitsi saabuma 9. märtsil, teised hotellibroneeringutega seotud probleemide tõttu alles 11. või 14. märtsil, sõnas ÜRO diplomaat. Tema sõnul peetakse esmalt süvitsiminevaid arutelusid iga osapoolega eraldi.

Süüria peavoolu opositsioonijõudude Läbirääkimiste Ülemkomitee (HNC) koordinaator Riad Hijab ütles reedel, et tingimusi rahukõneluste jätkamiseks veel ei ole.

Süürias kehtib alates laupäevast relvarahu, mis ei laiene terrorirühmitusele Islamiriik (ISIS) ja terrorivõrgustiku Al-Qaeda harule Al-Nusra Rinne.

Süüria valitsus ja HNC alustasid veebruari algul Genfis rahukõnelusi, mis peatselt katkestati. Opositsioon keeldus valitsusega läbi rääkimast, kuna režiimiväed alustasid Aleppo provintsis Vene õhurünnakute toel suurpealetungi.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles