NATO ekspert: Venemaa rahastab Euroopa äärmuslasi ja tahab kukutada Merkelit (18)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel.
Angela Merkel. Foto: AFP/SCANPIX

Venemaa üritab kõrvaldada võimult Saksamaa liidukantslerit Angela Merkelit, kasutades selleks migratsioonikriisil tuginevat infosõda, väidab NATO kommunikatsiooniekspert.

Riias asuva NATO Strateegilise Kommunikatsiooni Oivakeskuse direktor Jānis Sārts kõneles Briti meediale, et Venemaa puhul on dokumenteeritud riiklik kava äärmuslaste toetamiseks Euroopas. Täpsemalt on eesmärgiks agiteerimistöö Merkeli vastu Saksamaal.

«Venemaa loob võrgustikku, mida saab kontrollida. Seda võib kasutada nõnda, nagu nad on üritanud Saksamaal – kombineerituna õigustatud problemaatikaga pagulasteema üle proovivad nad poliitilist protsessi tõsiselt õõnestada,» rääkis Sārts. Lätlane rõhutas, et tema arvamus esindab teda kui eksperti, mitte NATOt kui organisatsiooni. Angela Merkel on sihtmärgiks seetõttu, et just tema on peamine juhtiv jõud Venemaa vastu sekkumise pärast Ukrainas kehtestatud sanktsioonide osas.

«Nad kasutavad vene keelt kõnelejaid ja sotsiaalmeediat – üritades rajada seda olemasolevale probleemistikule. Kasutada ära paremäärmuslikku narratiivi,» selgitas Sārts. Ta lisas, et luureandmete põhjal saab tõestada Venemaa toetust Euroopa äärmuslikele jõududele.

«Olgu vasak- või parempoolsed – niikaua, kui nad on äärmuslikud, võivad nad ilmuda Venemaa orbiidile kui võimalik osa tema taktikas,» ütles Sārts.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles