Õhusõjas ISISe vastu on hukkunud peaaegu tuhat tsiviilisikut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Lääneriikide koalitsiooni õhurünnakutes terrorirühmitise Islamiriik (ISIS) vastu on saanud surma ligi tuhat tsiviilelanikku, selgub kodanikeühenduse avaldatud raportist. 

Suurbritannias baseeruva organisatsiooni Airwars koostatud dokumendi järgi on õhulöökides Süürias ja Iraagis saanud täpsemalt surma 967 tsivilisti. Raport tuli kõneks Briti parlamendis, kus peaminister David Cameron on sattunud aina tugevama surve alla esitada Lähis-Idas toimuvas sõjategevuse kohta rohkem ja täpsemaid andmeid.

Valitsus kinnitab, et brittide käe läbi pole saanud surma ühtegi rahumeelset elanikku. Suurbritannia on korraldanud Iraagis 591 ja Süürias 35 õhurünnakut, mis moodustab ligi veerandi nende koguarvust, kui jätta kõrvale Ameerika Ühendriikide osalus.

Airwarsi allikad väidavad, et on vaid päevade küsimus, mil ohvrite arv tõuseb üle tuhande. Venemaa õhurünnakutes Süürias on organisatsiooni andmeil hukkunud kuni 2900 tsiviilelanikku.

«Kui sõjas saavad surma tsivilistid, siis on see äärmuslastele värbamistööriistaks. Aga kui tapetakse naisi ja lapsi, hävitab see ka ühiskonna siduskangast,» lausus droonirünnakute üle valvava parlamendikomitee liige, konservatiivist lord Hodgson. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles