Põhja-Korea ähvardas taas ennetava tuumalöögiga (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea rakett. Pilt on illustreeriv.
Põhja-Korea rakett. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea ähvardas esmaspäeval taas Ühendriike ja Lõuna-Koread ennetava tuumalöögiga seoses esmaspäeval algava ühisõppusega, edastas Lõuna-Korea meedia.

Põhja-Korea Rahvaarmee (KPA) kindralstaap kirjeldas oma plaane kui «ennetavat õigluse tuumalööki».

Põhja-Korea tegi samalaadseid ähvardusi juba reedel, kui liider Kim Jong-un andis käsu tuumarelvad valmis seada, et neid oleks võimalik «igal ajal kasutada». Kimi arvates on pinged Korea poolsaarel kasvanud sellisele tasemele, et Põhja- Korea peab valmis olema ennetavaks rünnakuks.

«Me peame alati ja igal hetkel valmis olema oma tuumalõhkepeade tulistamiseks,» tsiteeris Kimi sõnu Põhja- Korea ametlik uudisteagentuur KCNA.

USA kaitseministeerium teatas reedel pärast Põhja- Korea liidri Kim Jong-uni järjekordseid ähvardusi, et peab Põhja- Korea tuumaohtu endiselt väheseks. Pentagoni hinnangul pole Põhja- Korea muu hulgas suutnud arendada tuumarelvi tasemele, mis võimaldaks neid kasutada mandritevälistel ballistilistel rakettidel.

USA välisministeerium kutsus seepeale Põhja-Koread üles vaoshoitusele ja hoidumisele provokatsioonidest, mis võivad viia olukorra edasise pingestumiseni regioonis.

Põhja-Korea sarjas juba veebruaris USA ja Lõuna-Korea eelseisvaid ühisõppusi ning ähvardas relvastatud provokatsioonide korral mõlemat rünnata.

USA ja Lõuna-Korea korraldavad vastuseks Põhja-Korea tuumakatsetusele ja raketistardile kõigi aegade suurimad ühisõppused, mis algavad esmaspäeval.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles