Germanwingsi piloot Lubitz saatis kaks nädalat enne katastroofi arstile e-kirja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Lubitz
Andreas Lubitz Foto: SCANPIX

Saksa meedia teatel saatis lennufirma Germanwings piloot Andreas Lubitz kaks nädalat enne tema planeeritud lennukatastroofi Alpides oma arstile elektronkirja, milles kirjutas, et kardab pimedaks jäämist.

«Haiglas ei leitud põhjust, miks mu nägemine halveneb. Alates sellest, kui mind on uuritud, on mu nägemine halvenenud ja ma ei näe enam korralikult isegi päevavalguses ja mul on raske pilootidele ette nähtud teste läbida,» teatas Lubitz.

Kohe pärast möödunud märtsis aset leidnud lennukatastroofi ilmnes, et Germanwingsi lennu 9525 kaaspiloodil oli depressioon ja nägemishäired, mille tõttu ta kartis pilooditööst ilmajäämist.

Lubitzi poolt arstile saadetud kirjast ilmneb, et ta võttis suuri annuseid Mirtazapin depressiooniravimit. Ta paljastab, et see ravim muutis ta veelgi rahutumaks ja tal tekkisid öisel ajal painajalikud unenäod.

Kirjas arstile oli veel, et ta tunneb silmades survet, mis võib olla kogu ta pinge põhiallikas.

Lubitz lendas 24. märtsil 2015 Hispaaniast Barcelonast Saksamaale Düsseldorfi teel olles Nice´i lähedal Alpides vastu kaljut. Airbus A320 pardal oli 150 inimest, kaasa arvatud Lubitz, kes kõik hukkusid.

Õnnetuse uurimisel ilmnes, et Lubitzil oli mitmeid terviseprobleeme ja ka enesetapumõtteid ning piloot oli viimasel viiel aastal enne enesetapulendu külastanud 41 erineva eriala arsti.

Väidetavalt oli üks psühhiaater andnud vaid paar päeva enne saatuslikku lendu hoiatuse, et Lubitz ei tohi lennukit juhtida, kuna on ebastabiilne.

Germanwingsi lennu 9525 õnnetuse uurimise lõppraport avaldatakse umbes ühe nädala pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles