Uuring: Soome politseinikele valmistab rändekriis muret

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistanist ja Pakistanist saabunud migrandid Soome-Vene piiril.
Afganistanist ja Pakistanist saabunud migrandid Soome-Vene piiril. Foto: SCANPIX

Soome politseinikud peavad riiki saabuvate varjupaigataotlejatega kaasnevat mõju suureks julgeolekuohuks, teatas Lännen Media küsitlustulemustele viidates.

Uuringus osales ligi 2500 Soome politseinikku ning viiest vastajast neli ütlesid, et nad peavad suurenenud sisserännet ohuks. Seejuures iseloomustas taoline hinnang eriti noori politseinikke.

Küll aga ei pidanud politseinikud vabatahtlikke patrulle turvalisust suurendavaks teguriks. Näiteks on selliseid tänavapatrulle juba mõnda aega korraldanud rühmitus Odini Sõdurid, kes on pälvinud tähelepanu nii Eestis kui ka rahvusvaheliselt.  

Kolmandik küsituses osalenud politseinikest leidis, et valitsuse immigratsioonipoliitikat on viimase aasta jooksul tabanud tagasilöök. Vaid viiendik vastanuist hindas valitsuse immigratsioonipoliitikat suhteliselt heaks.

Küsitletud politseinikud juhtisid tähelepanu sellele, et mitte kõigi Soome saabuvate varjupaigataotlejate isikuandmeid ja minevikku pole võimalik kindlaks teha. Osa küsitluses osalenud politseinikest uskus, et Soome on koos varjupaigataotlejatega saabunud ka äärmusrühmituse ISIS võitlejaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles